Je nespočet variant příběhů o tom, jak vznikalo podnikání té či oné maminky na mateřské. Myslím, že velká část z nich začíná větou "Byla jsem nespokojená s tím, co bylo na trhu." No a tak to bylo i v mém případě. Měla jsem díky hodnému miminku čas přemýšlet o tom, co mi u nás chybí, co už doma mám a jak by to šlo vylepšit. A tak jsem si začala hrát s myšlenkou, že vytvořím něco svého. Odjakživa mě totiž lákalo podnikat (díky mami a tati za inspiraci) a tohle se zdálo jako konečně TO ONO, co by mohlo klapnout. 

Prý je nejtěžší začít. Máte myšlenku, nápad a pořád si s ním pohráváte. Pokud s danou myšlenkou ráno vstáváte a večer uleháte do postele (a trvá to několik týdnů), možná je čas si sednout ke stolu, vzít si tužku a papír a začít si váš nápad rozepisovat a zkoumat, kudy vede cesta. Já jsem měla celkem jasnou představu. Nebyla jsem spokojená s tím, co mi trh nabízel v oblasti novorozeneckých hnízdeček. Věděla jsem ale docela jasně, co chci - estetický, ale praktický produkt pro dítě i pro jeho rodiče. Začala jsem tedy pátrat po někom, kdo by moji představu přenesl na papír a pomohl mi ji přivést na svět. A kde lépe hledat, než na UMPRUM. 


Původní podoba tašky, do které balíme BabyBeams hnízdečko.

Dvě šikovné designérky, Bára a Kristýna daly dohromady to, co jsem tak dlouho nosila v hlavě. Během jednoho celého roku jsme společně přicházely na to, jak má BabyBeams hnízdečko vypadat. Má být víc oválné nebo kulaté? Bude mít poutko na stranách nebo dole? V barvě nebo neutrální krémové? Ať už se ale jeho podoba vyvíjela jakýmkoliv směrem, vždy jsme kladly důraz na kvalitu zpracování a materiálů, maximální pohodlí miminka, které v něm bude odpočívat a praktičnost pro rodiče, kteří ho budou využívat. Na společných schůzkách (a na hromadě callů, protože covid) jsme ladily ty nejmenší detaily, předělávaly to, co nefungovalo a zkoušely jsme nespočet variant, ze kterých nám nakonec vypadla ta, kterou vidíte teď na e-shopu. Je z organické bavlny, která je na dotyk nádherně příjemná. Ušily ho pro vás šikovné české švadlenky. A my všichni, kteří jsme na něm pracovali, jsme ho vždy tvořili s myšlenkou na ty nejmenší, kteří v něm budou trávit své první měsíce. Protože na jejich spokojenosti nám záleží nejvíc. 


Moje dcera statečně testovala všechny prototypy. Jen nám u toho trochu vyrostla. 

Čeká nás ještě hodně práce, slz a potu. Věřím, že ale i radosti a naplnění, které přichází s každou pozitivní reakcí na BabyBeams. Proto děkuju za podporu, ať už všem, kteří se na značce podílejí, tak i vám, kteří jste k nám zabloudili. Bez vás všech by nic nebylo. Tak mávám (a jdu řešit další e-maily)!

S láskou, K.