Milá hrdinko, 

nedávno ses stala tou nejsilnější ženou pod sluncem. Bojovnicí, která se rozhodla naskočit do rozjetého vlaku uhánějícího do nové, náročné, neprobádané, ale asi také té nejkrásnější stanice na světě. Do mateřství.
Pokud ses ocitla na stejné cestě jako já, bez zkušeností, s velikou nejistotou, strachem, ale také neskutečně hřejivým teplem, které ve tvém těle vysílá nové bušící srdíčko a rostoucí zázrak, tento dopis slouží právě tobě.
Nejsem tu proto, abych ti dávala jakékoliv konkrétní rady. Jsem na tom úplně stejně jako ty. Chytrých rad neznámých lidí a vzdálených povah, které ti možná nejsou vůbec blízké, si v tomto období přečteš dozajista mnoho. Úplně zbytečně. Čím více je budeš vyhledávat, tím větší nejistotu si v sobě prohloubíš. Soustřeď se na sebe. Na to, co cítíš. A věř mi, že pak uděláš pro sebe i to malé srdíčko to nejlepší. 
Co by ti možná mohlo alespoň trochu pomoci, jsou tyto postřehy z mé vlastní cesty.

Odpočívej pokaždé, když si o to tvé tělo řekne. 

Hýbej se pokaždé, když si o to tvé tělo řekne. 

Sněz všechno tvé nejoblíbenější jídlo na světe, které ti vykouzlí úsměv na tváři a POTŘEBNÁ kila navíc, díky kterým v tobě malý zázrak roste. Hlavně si, prosím tě, nic nevyčítej.

Do ničeho se nenuť. Nemusíš vše stihnout. Naopak, naposledy na nějakou dobu si dovol úplně vypnout.

Říkej ne.

Poplakej si kdykoliv, kdy to bude potřeba a nestyď se za to. 

Teď je ten ideální čas na to ze svého života vyřadit osoby, které tě vysávají. Obklopuj se těmi, co září a vlídným slovem tě vždy pohladí.

Nezanevři však na žádnou dobrou kamarádku jen z toho důvodu, že právě není na stejné cestě jako ty. 

Říkej si o pomoc.

Nechytej se za každé slovo jednoho bílého pláště, který zrovna třeba nemá den, nebo neumí správně komunikovat. Pokud tě něco trápí, obrať se na více různých odborníků. 

Poslouchej své tělo, nikoho jiného. 

A hlavně, hlavně věř, že všechno bude v pořádku. 

Protože vše stejně bude přesně tak, jak má být.  

 

Milá hrdinko, 

Tak já už za chvíli vystupuji. Strašně se těším a strašně se bojím. 
Držím nám palce.
Už brzy se vidíme na zastávce! S novou várkou nejistot, s novými strachy, s kruhy pod očima, ale hlavně, hlavně s novým druhem té nejsilnější možné životní lásky.

Už ne v bříšku, ale v našem v náručí. <3